Hermanstraat 1
7553 LA  Hengelo
06-54740070
Haptonomie Hengelo

 

Haptotherapie - Algemeen

In contact zijn met zijn eigen gevoel maakt een mens zelfverzekerder, veerkrachtiger en daardoor minder gespannen. Hij hoeft niet meer zo alert te zijn omdat hij kan vertrouwen op zijn intuïtie, zijn onderbuikgevoel.

De haptotherapie cq. haptonomische begeleiding maakt mensen bewust van wat gevoel met hen doet. Men kan zich openen in zijn gevoel (dit is te herkennen bij het ontmoeten van een goede vriend) dan wel sluiten in zijn gevoel (bv. bij het zien van een vervelende persoon die men het liefst negeert).

Deze verschillende vormen van reageren hebben andere uitwerkingen op iemands gemoedsrust. In het eerste voorbeeld is men rustig en blij, in het tweede mogelijk boos, onrustig of "onzichtbaar" en heeft men zelf last van zijn keus van reageren. Haptotherapie laat mensen ervaren wat er in dit soort situaties gebeurt en leert ze hoe ze anders kunnen reageren, waardoor ze er geen last meer van hebben. Men krijgt handvaten aangereikt om anders om te gaan met moeilijke situaties.

Haptotherapie gaat niet alleen over relaties met de ander, maar ook over innerlijke gevoelens. Als men die steeds maar negeert kunnen ze op een gegeven moment zo hoog opgestapeld zijn dat ze niet meer weg te stoppen zijn. Dit wordt in eerste instantie ervaren als algehele onrust. Men heeft immers geen idee wat er aan de hand is. Door deze gevoelens wel aan te gaan, te leren hoe zijn gevoel toe te laten en er steeds meer vertrouwd mee te raken kan men in overeenstemming van zijn gevoel handelen waardoor het wegstoppen van die gevoelens niet meer nodig is. Men is in staat op het moment zelf te reageren.

 
spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
VVH registratienummer 702 | AGB zorgverlenerscode 90037541/praktijkcode 90(0)16156
Geregistreerd bij het WIH te Grave en ITH te Nijmegen | KvK 08205790 | NL101858589B01 | © 2010-2019 Françoise Wibbels-Pancras